Peter/Penis Pepper
10000 - 23000
Capsicum Annuum

Känsliga läsare ska sluta läsa och titta nu! Det finns en allmän uppfattning att äta kryddstark mat och chilepeppar i synnerhet värmer upp passionen. Men som någon sa, "det är ett stort kliv från värmen i munnen till hettan mellan lakanen." Denna mycket heta latinska älskare gillar att skryta om sin storlek och styrka, och vilken man gör inte det? Peter Pepper är också känd som Chilli Willy och Penis pepper. De unikt formade chilefrukterna har vunnit några utmärkelser, inklusive rätten att kallas "Den mest Pornografiska Chilepepparn" av Organic Gardening Magazine.

Peter Pepper är en ursprunglig sort som förekommer i mognadsfärgen rött, orange och gult. Den anses vara mycket sällsynt och dess ursprung är okänt. Peter Pepper odlas oftast i östra Texas och Louisiana samt Mexiko. Sorten är anpassningsbar till olika växtförhållanden. Frukten är som synes lite rynkig och har en kluven rund spets. Den är cirka 7 till 10 cm lång och 2,5 till 4 cm bred när den är helt mogen. Frukten är också känd för sin styrka. Peter Pepper används sällan i matlagning, dock läggs frukterna in i vinägerlag eller pickles. I övrigt anses Peter Pepper vara en prydnadsväxt.

Jean Andrews förklarar i sin bok "The Pepper Ladys Pocket Pepper Primer" att ett latent anlag visar sig oftare när växten odlas under ogynnsamma förhållanden. Människan använder frön av sorter som har något som speciellt tilltalar dem (smak, form, färg, storlek, etc) i syfte att plantera en ny generation av chilepeppar. Genom att upprepa sådana val om och om igen har människor möjlighet att göra önskade egenskaper ännu mer framstående. Peter Pepper är en produkt av sådana upprepade val. 

 

 

PeterPepper.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.