Chinese Five Color
5000 - 30000
Capsicum Annuum

Chinese five color påminner om sorten New Mex Twilight men den producerar något större frukter. De heta och små frukterna förvandlar plantan till en regnbåge av vibrerande färger. Behöver man säga prydnadsväxt? Plantan blir 30 - 45 cm hög och 30 - 40 cm bred. Frukterna växer upprätt, och varierar i färg från lila, till grädde, till svagt gul till orange till röd vid mognad. Plantan har gröna stjälkar med lila markeringar, gröna blad med lila vener och lila blommor. Chinese five color är perfekt för krukodling inomhus. Bara ett fåtal frukter krävs för att liva upp din sås, salsa, gryta eller vad som helst i matväg.

Plantan ger snabbväxande frukter, på cirka 65 - 80 dagar. De är tillräckligt starka för att njutas av den erfarne, men samtidigt milda nog för alla krydd-oskulder. Plantan kräver inte mycket skötsel för att bli färgstark i köket eller i trädgården.
De mogna frukterna är söta nog att stoppa i flaska med ättika eller som smaksättning i olivolja. Prova också att skiva frukterna tunt över en pizza eller som tillbehör till ost och kex. Chinese five color har en perfekt balans mellan styrka och smak samt vacker färg och form.

Chinese five color.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.