Super Chile
40000 - 50000
Capsicum Annuum

Super chile är en hybrid med ursprung i USA, den påminner om Thai chile och Pequin. Plantan är attraktiv och samtidigt en mycket tidig sort (60-70 dagars växtcykel) samt en av de enklaste chilesorter att odla. Den är också mycket produktiv: i tester har man skördat över 300 frukter per planta. Frukterna är spetsiga, avlånga, har tunt fruktkött och mäter cirka 10 x 60 mm. Super chile växer upprätt och mognar från ljust grönt till rött. Frukterna är mycket heta och sätter verkligen spets på din matlagning. De är också idealiska att torka. Använd Super chile i salsa, såser, wokstekning och all typ av asiatisk matlagning.

Den lilla plantan, cirka 30 cm hög och bred, är speciellt lämpade för odling i krukor. Super Chile är definitivt värt ett odlingsförsök, särskilt i Sverige med vår korta odlingssäsong. Super chile odlades som en del av ett försök under 2008 och fick ta emot en RHS Award för Garden Merit. Den har funnits ett tag och har vunnit ett antal utmärkelser, inklusive 1988 All-America Selections vinnare i grönsakskategorin.

Super_Chile.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.