Feher Ozon paprika
0 - 100
Capsicum Annuum

Har sitt ursprung i Ungern och är även känd som Feherozon och Hungarian sweet wax. Det är en smakrik och i Ungern betydande paprika-typ med frukter som tycks bryta igenom den kompakta växten, och nästan ropar på att bli plockade. Frukterna är koniska, cirka 12 cm långa, har tjockt fruktkött och mognar från krämig vit via orange till röd. Frukterna har ovanligt sött fruktkött, omogna frukter är dock milda och lätt syrligaFeher Ozon paprika kan med fördel användas färsk i matlagning (salsa, sallad och som fylld frukt), den har bara en touch av mild styrka. Det tjocka fruktköttet lämpar sig också bra för inläggningar. Mogna frukter kan dessutom torkas och malas till ett mycket smakrikt paprikapulver.

Feher Ozon paprika, som är tidig, har en växtcykel på 70-90 dagar (65 dagar för vita frukter, 90 för röda). Plantan är varierande 60-90 cm hög och omkring 45-60 cm bred. Den är produktiv med skrymmande frukter i en mängd olika färger. En bra sort för krukodling.

Feher Ozon paprika.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.