Boldog paprika
0 - 100
Capsicum Annuum

Boldog är en söt paprika med ursprung i Ungern. Den är uppkallad efter staden den kom från, norr om Budapest. Staden Boldog ligger i ett välkänt spice-peppar distrikt. Boldog är en perfekt chilepeppar för torkning och för att göra paprikapulver av. Många anser att världens finaste paprikapulver kommer från Ungern. Fruktsmaken är sötkryddig, smakrik och med svag antydan till styrka. De anses vara mer smakrik än annan ungersk paprika.

Fruktformen är avlång, lätt skrynklig och konisk, cirka 10-14 cm långa och 3-4 cm breda. Boldog växter upprätt för att sedan bli hängande, frukten mognar från grönt till rött på plantan som blir 45-60 cm hög och lika bred. Boldog har en växtcykel på cirka 85 dagar, den är mycket produktiv. I Ungern flätas Boldog till dekorativa flätor, mals till pulver eller avnjutes som färsk frukt (salsa och sallad). Boldog är också perfekt för ajvar och liknande såstillbehör.

Boldog paprika.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.