Madre Vieja
70000
Capsicum Baccatum

Madre Vieja, som betyder gamla mamma på spanska, har ett okänt ursprung. Floden Río Madre Vieja i sydvästra Guatemala är de enda kopplingen och utan vidare signifikation. Det är en trevlig liten planta med kompakt växtsätt. Håll gärna plantan inomhus eller i växthus första säsongen på grund av den långsamma utvecklingen och växtcykeln. Fruktformen är oregelbundet avlång och med både böjd, markerad eller svagt trubbig spets, cirka 5-8 cm långa och 1 cm breda. Mognaden går från ljusgrönt till djupt gult i de rikt fruktsmakande chilefrukterna, vissa hävdar en tydlig ananasarom. Styrkan är medelstark men scovillegrader är ej bekräftad. Frukterna torkar väl.

Använd Madre Vieja i matlagning som övriga sorter ur artgruppen C. baccatum. Frukterna är perfekt för starkare ceviche, potatis- och/eller osträtter. Madre Vieja passar också i hot sauce, chutney och asiatisk matlagning.

DSC00859 Madre vieja.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.