Hungarian Black
5000 - 10000
Capsicum Annuum

Ursprung Ungern och även känd som Black Hungarian. En mycket gammal dekorativ kultursort, medelstark och med ett utseende som liknar en svart Jalapeño. Frukten har en koniskt knubbig form och blir cirka 5-7 cm lång. Hungarian Black har en djupt mörk svartlila färg som omogen, vid full mognad blir färgen djupröd. Smaken är frisk och saftig med en behaglig hetta. Använd Hungarian Black som en Jalapeño, vilket betyder att den passar i all mat. Styrkan har rapporterats från mild (omogen frukt) till  medelstark. Scovillegrader är inte bekräftade.

Plantorna blir allt ifrån 50-100 cm höga och 50-60 cm breda samt kompakta. Den blommar med vackra lila blommor och har därtill lila vener i stammar och blad. Då plantan är mycket vacker passar den bra i kruka på balkongen eller på uteplatsen. Men för bästa resultat bör Hungarian Black odlas i växthus eller i drivbänk. Beräkna omkring 75 dagars växtcykel.

Hungarian black.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.