Bellingrath
30000 - 60000
Capsicum Annuum

Även känd som Bellingrath Gardens Purple och Calico Pequin. Uppkallad efter den berömda trädgården i Mobile, Alabama i USA. Bellingrath tillhör typen Pequin. Det är en mycket vacker prydnadsväxt för din trädgård. Plantan producerar stora mängder av små heta frukter, cirka 2 cm långa och 0,5 breda. Frukterna mognar från lila-grönt till mörkt lila via orange till rött med toner av lila-orange undertoner till slutligen rött. Blommor är lila med grön-lila ståndare. Bladverket har samtidigt dekorativt gröna, lila och vita små blad, stjälkarna är grön-lila. De starka frukterna har tunt fruktkött och är lätta att torka. Bellingrath är utmärkt för vinägerinläggningar och pickles. 

Plantan, som blir 60-80 cm hög, är väl förgrenad, tålig och lättskött. Beräkna 85 dagars växtcykel. Jämfört med sorten Royal Black är Bellingrath Gardens Purple mer brokig. Rekommenderat entusiastiskt för prydnadsträdgårdar.

Bellingrath.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.