Hawaiian
200000
Capsicum Frutescens

En klassisk chiletyp från Hawaii med relativt stora frukter (2-3 cm långa och 0,5-1 cm breda) för att vara en C. frutescensFrukterna påminner om dem hos sorterna Firecracker och Rooster Spur. Hawaiian är känd som Hawaiis egen "backyard chile". Plantan är i allmänhet hög (kan bli upp till 150 cm) och långlivad, med små patronliknande frukter som mognar från grönt via gult till en klarröd färg. Frukterna är mycket starka och i nivå med habaneroliknande frukter. Hawaiian har också identifierats som C. annuum var. glabriusculum.

Frukterna kan användas i wokstekning, inläggningar, hot sauce och så kallat "chile pepper water". Det senare är en kryddsås som är mycket populär i Hawaii och som i dess mest grundläggande kulinariska form framställs från lokala röda chilefrukter, salt och vatten. Chile pepper water är historiskt sett ett hemlagat hopkok som används i hemmakök och restauranger. Olika ingredienser tillsätts ibland för extra smak, t.ex. vitlök, ingefära, mirin och risvinäger. Chile pepper water används ofta på ägg, ris och andra livsmedel för att ge smak och kryddig hetta.

Hawaiian.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.