Peruvian Purple
500 - 2000
Capsicum Frutescens

Peruvian Purple (ursprung Peru) är en liten, konisk, 2-4 cm lång och 0,5-1 cm bred, och mycket dekorativ chilefrukt med relativt mild hetta. Chilefrukterna är av typen Pequin och växer upprätt i klasar på plantan, som kan bli 50-60 cm hög och 45-60 cm bred. Fruktfärgen går från grönt till mörkt svartlila och som mogen får frukten en djupröd färg som ofta har en svart marmorering. Växtcykeln är cirka 85-95 dagar. Avkastningen är hög. Det är en planta som fångar ögat med sina fantastiskt vackra lilafärgade blommor, lila stammar och variegerade blad med gröna samt lila inslag. Plantan passar väldigt bra att ha på bordet och växer bra i små krukor.

Frukterna kan torkas för att malas till pulver eller flakesbitar. De färska frukterna passar till salsa och sallader. Peruvian Purple kan också läggas in i vinägerlag. Det råder delade meningar om arttillhörighet och där det hävdas att Peruvian Purple är en C. annuum. 

Peruvian Purple2.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.