Topepo Rosso
0
Capsicum Annuum

Är en F1-typ som producerar välsmakande, blodröda och runda till koniska eller tomatformade frukter med tydliga lober av typen pimento. Sorten kallas ibland också för Ñora i Spanien. Fruktsmaken är mycket söt, precis som hos en mycket god paprika. Fruktväggarna är tjocka, saftiga och spänstiga. Använd fruktköttet i sallader och salsa eller i grytor, till grillad korv och i pastarätter. De fasta frukterna är också utmärkta rostade, antingen fyllda eller på egen hand. Topepo Rosso är också mycket god att lägga in i ättikslag.

Plantan är ganska lågväxande och kompakt om ger mogen röd frukt med en vikt på 30-80 gram. Topepo Rosso är känd för att producera stora mängder frukt men de kan ta god tid på sig för att mogna. Försök att övervintra plantan så att du kan njuta av dess andra säsong med ännu fler frukter. Topepo Rosso är en underbar sort som har många användningsområden.

 

Topepo-Rosso.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.