Chenzo F1
45000
Capsicum Annuum

Chenzo F1 är en hybrid och en ovanligt kompakt växt (55 cm hög och 50 cm bred) som producerar massor av 5-6 cm avlånga och koniska gröna, svarta och röda chilefrukter. Plantan förgrenar sig till en snygg kupol och frukterna hänger som juveler under det buskiga lövverket. Faktum är att frukterna mognar från grönt via svart till rött, vilket gör plantan väldigt attraktiv när alla tre färger är på gång. Plantan bär frukt till långt in på hösten. Chenzo F1 förblir dock svarta ganska länge innan frukterna mognar till rött. Men de kan användas för matlagning både som svarta och röda, och antingen färska eller torkade. Plocka av chilefrukterna för att bibehålla plantans produktivitet.

Chenzo F1 är väldigt produktiv och sätter frukt tidigt och dessutom under lång tid. Chilefrukterna har en medelhög styrka på 45 000 Scovillegrader – som dock inte är bekräftade. Chenzo F1 är framtagen i Storbritannien, så att den kan klara ett "varierande" väder bättre än de flesta andra chilesorter. Den trivs också bra i lite kyligare klimat och passar fint i krukor, balkonglådor, som ampel eller i samplanteringar. Chenzo är en liten chilepeppar väl värd att odla!

Chenzo_F1.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.