Pimiento de Padrón
0 - 5000
Capsicum Annuum

Dessa milda chilefrukter hittar man ofta på tapas-barer i Spanien. De plockas omogna (ljusgröna) för att de inte skall hinna bli heta (blir röda när de mognar). Att äta dem är en form av kulinarisk rysk roulette. En av tio pimientos sägs nämligen vara superhet, medan resten är söta och milda. Pimientos kan också penslas med god olivolja och grillas med havssalt. Prova också i äggrätter, som fyllning i paj och till dessertostar. Mycket gott! Pimiento de Padrón ser ut som väldigt små gröna paprikor och numera finns de i vanliga matbutiker.

Den ursprungsskyddade pimiento de Padrón (D.O.P. Pemento de Herbón) odlas i staden Padrón (Galicien) och dess omnejd.
Plantorna blir ganska höga (upp till 2 meter) och med gles krona, den kan behöva lite stöd. Soligt och varmt vill padronpepparn ha. Plantan producerar frukter under hela säsongen förutsatt att du skördar kontinuerligt. Frukternas växtcykel är 60 till 75 dagar efter första omplanteringen, det räknas som medeltidigt. Äkta padronpeppar har en ljus grön färg, är 3,5 till 5,5 cm lång och 1,5 till 2 cm i diameter. De omogna frukterna är som sagt milda, men låter man dem mogna blir de ljusröda och ganska heta. I övrigt är plantan mycket lättodlad. Beställ frön här

Pimientos de Padron.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.