Chocolate 7 Pot
1800000
Capsicum Chinense

Det finns en pågående debatt huruvida Chocolate 7 Pot (eller Pod) är samma sort som Trinidad Douglah eller 7 Pot Douglah. Oavsett den saken så är det en av de starkaste sorterna. Vissa uppgifter tyder på att Chocolate 7 Pot når mellan 923,000 och 1,85 millioner Scovillegrader, enligt The Chile Pepper Institute. Chocolate 7 Pot är en seriös utmanare till Trinidad Moruga Scorpion.

Chocolate 7 Pot har sitt ursprung på Trinidad. Den är en typisk Karibisk chilepeppar, på vis att den liknar Habanero till formen och med typisk fruktintensiv arom. Smaken är fruktig, söt och svagt nötaktig om man kan överse med den enorma styrkan. Använd Chocolate 7 Pot i liknande anrättningar som habanero. I övrigt har den en porig yta som känns igen hos de superheta sorterna, till exempel Naga Morich.

Chocolate 7 Pot har fått sitt namn efter sin förmåga att kunna smaksätta 7 stora grytor. Namnet Douglah kommer från betydelsen (i Trinidad) för blandad ras (mixed race). Chocolate 7 Pot odlas främst som hobbygröda på Trinidad. Sorten är populär och mycket eftersökt bland chile heads.

 

Chocolate 7-Pot.jpg

Powered by Collector Logo

ANNONSER

Go to top
Copyright © 2016 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
Hemsidan producerad av Korrong och Aftertaste i Joomla! som är fri programvara publicerad under GNU General Public License.